La Ràpita inaugura el Centre d’Economia Blava de les Terres de l’Ebre

La Ràpita està de festa després de l’acte inaugural del Centre d’Economia Blava que ha president el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent. L’han acompanyat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, i el delegat territorial de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó.

En el transcurs de l’acte, el conseller d’Empresa i Treball ha afirmat que “un dels reptes que ens hem marcat des del Govern de la Generalitat és transformar el model productiu de Catalunya. Volem que Catalunya sigui un país pròsper amb un teixit econòmic diversificat, impulsat per una indústria moderna que ens ofereixi llocs de treball estables i de qualitat, amb bons salaris”. Ha destacat que Catalunya és un país “innovador, i aquest centre n’és un nou exemple. Volem que actuï com a vertebrador de l’ecosistema de l’economia blava de les Terres de l’Ebre”. Torrent ha afegit que “volem ser la referència en àmbits estratègics que marcaran el futur productiu d’Europa, i l’economia blava n’és un d’ells”.

Per part del municipi, l’alcalde de la Ràpita va considerar que “és un projecte estratègic per al nostre municipi i per al territori, coordinat amb els ODS de l’Agenda 20/30 i amb l’Estratègia Marítima de Catalunya, i que també forma part del Pacte Nacional per a la Indústria”. “Estem davant d’un projecte local però amb la pretensió de liderar a nivell territorial i nacional; i de dinamitzar, transformar i potenciar l’economia de la Ràpita, del territori i del país”, ha afegit Caparrós.

El centre serà un espai de referència i punt de trobada entre centres de recerca i d’innovació, agents de desenvolupament econòmic i teixit productiu per al disseny de nous projectes d’economia blava.

Actuarà com un espai al que podran accedir les empreses per millorar els seus productes i serveis, i incorporar el coneixement específic fruit dels processos d’innovació del territori com a motor de desenvolupament econòmic.

El centre centralitzarà serveis per ajudar a les empreses a adaptar-se per ser competitives i, per tant, s’aconseguirà un impacte positiu sobre l’ocupació i la millora socioeconòmica. Entre els objectius destaca l’impuls i la promoció liderada per les empreses, i el suport a la creació i consolidació d’empreses innovadores basades en l’explotació sostenible del capital natural vinculat a tots els subsectors de l’economia blava.

Anterior
Miquel Àngel Ribes “Hem apostat fort per la navegació a bord de Lo Roget”
Següent
S’està preparant la XXIV Trobada d’Armats del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre