La instal·lació d’enllumenat incrementa en més d’un 50% els usuaris nocturns de la via verda entre Tortosa i Roquetes

(Foto: Jordi Marsal)

El Consell del Baix Ebre ha comptabilitzat 9.259 vianants durant aquesta franja entre juny i setembre.

La via verda de la Val de Zafan ha incrementat aquest estiu un 51,4% el nombred’usuaris nocturns en el tram comprès entre Tortosa i Roquetes. Segons el Consell Comarcal del Baix Ebre, encarregat de la gestió i del manteniment, entre els mesos de juny i setembre s’han comptabilitzat un total de 9.259 de vianants. L’ens interpreta que l’increment és conseqüència de la instal·lació d’enllumenat en aquest tram de la via. L’actuació, subvencionada per la Diputació de Tarragona, va suposar la instal·lació de 77 lluminàries del tipus LED amb sistema fotovoltaic, unes columnes de gran radi de 5 metres d’alçada. Hi ha un fanal cada 25 metres. Cadascun d’ells funciona al 30% i s’activa totalment quan detecten el pas d’algú.

“Hem millorat la seguretat dels usuaris i hem ampliat l’ús horari d’aquest traçat”, ha remarcat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura. Amb la instal·lació de la il·luminació, el govern comarcal pretén fomentar la mobilitat sostenible entre els dos municipis veïns i afavorir que la població local opti per desplaçaments en bicicleta o a peu, ambientalment més sostenibles.

Pel que fa al nombre d’usuaris totals de la via verda durant l’estiu ha estat de 142.004: 72.037 dels quals en bicicleta i 69.967 a peu, amb una mitjana diària de 1.164 usuaris. Aquesta xifra indica un lleuger descens dels usos registrats a la Via Verda de la Val de Zafan, d’un 6,9%.

“La situació de la pandèmia ha millorat i amb l’eliminació de les restriccions s’han recuperat els viatges a altres destinacions”, ha apuntat el vicepresident i conseller comarcal de Turisme, Francesc Vallespí. En el cas del comptador de Tortosa, el que registra un major nombre d’usos, s’han registrat 83.746 usuaris; al d’Aldover, 25.423 i al de Benifallet, 32.835, entre l’11 de juny i el 30 de setembre.

Anterior
El cranc blau del Delta de l’Ebre, la saborosa espècie invasora
Següent
Els Fons Europeus Next Generation aporten 9 MEUR per la via verda del delta de l’Ebre