La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús, a punt d’obrir les portes

La Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre de Jesús arribarà el segon cap de setmana del mes de maig a la vint-i-novena edició. Ho fa amb un programa carregat de novetats, donant un nou impuls a l’espai específic d’animals. Es presenten unes innovadores activitats paral·leles, i com sempre amb l’oli verge extra d’oliva com a principal protagonista.

Abans de l’obertura oficial de portes de la fira tindrà lloc el Cicle de Xarrades Daniel Mangrané. Presenta un col·loqui que debatrà al voltant del preu de l’oli. Hi participaran representants del sector, cooperatives, almàsseres i pagesos. També la presentació del llibre “El algarrobo”, de Joan Tous i Josep Maria Franquet.

La fira de l’oli de Jesús sempre s’ha caracteritzat per mantenir un especial programari lúdic i festiu que tampoc baixarà d’intensitat en aquesta ocasió. Així cada dia hi haurà música en viu i en directe a la plaça davant del pavelló poliesportiu, els concursos continuaran tenint un paper destacat dins del programa, havent-se incorporat dues exhibicions que poden resultar especialment atractives per al públic. La primera, una dedicada a tallar troncs amb diferents modalitats de destral i la realització d’escultures amb motoserra. I la segona, l’exhibició de diferents números de força a càrrec del deltebrenc Joan Ferrer, l’home més fort d’Espanya.

També s’ha recuperat el concurs de menjadors de baldanes.

L’espai dedicat als animals, que l’any passat va aconseguir convertir-se en un dels més visitats de la fira, ampliarà el nombre d’espectacles amb exhibicions de diverses escoles eqüestres del territori amb espectacles, carrusels i números de doma, a part de passejades canines entre altres activitats.

Des de Jesús, malgrat la voluntat de tenir sempre un component festiu al voltant de la fira, tot el que es fa contínua tenint l’oli d’oliva com el seu principal referent. Així l’Àgora de l’Oli permetrà veure exposats en el recinte firal prop d’una cinquantena ampolles d’oli que es comercialitzen al nostre territori, es lliuraran els premis del Concurs al Tast d’Olis qualificat per un jurat especialitzat i després pel Panell Oficial d’Olis de Catalunya, no faltaran els concursos d’allioli ni tampoc el tast popular d’oli, o la repetició del concurs de tast varietal d’olis de les Terres de l’Ebre on podrà participar tothom que vulgui.

Anterior
CANAL TE produeix “Colors on Tour”
eufonic_2024 Següent
Eufònic 2024 presenta una vintena d’artistes