La Festa i la Cursa de les Cigonyes de la Reserva Natural de Sebes s’uneixen en una jornada solidària i reivindicativa

Es tracta d’un esdeveniment festiu i solidari que, des de fa vint-i-una edicions, posa al centre la natura per tal d’apropar a la ciutadania aquest espai natural protegit.

La diada començarà amb la Cursa de les Cigonyes, una prova esportiva que va néixer l’any 2014 amb l’objectiu d’integrar l’esport en l’entorn d’un espai natural protegit. Co-organitzada pel Grup de Natura Freixe i l’Ajuntament de Flix, i amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Diputació de Tarragona, aquest 2023 arriba a la seva novena edició a través de l’altruisme i la sensibilització ambiental, ja que és una cursa cent per cent solidaria amb la natura.Sota el lema “Mou-te per la natura”, la Cursa ha adquirit un caràcter més altruista i amb l’objectiu de conscienciar els participants, i la població en general a través de la campanya de comunicació, de la importància de la implicació ciutadana al voltant de les accions de conservació del medi ambient.

Com en edicions anteriors, la Cursa de les Cigonyes tindrà dues modalitats, de 5 i 10 quilòmetres, que els participants que s’inscriguin podran fer corrent o caminant. Pel que fa a les categories, hi haurà un podi general per a cada itinerari amb tres premis masculí i femení.

Les inscripcions ja es poden formalitzar a través de la pàgina web www.freixe.cat/festa-cigonyes i tenen un preu de 10€ per adults i 5€ per a nens a partir de 5 anys. Com a novetat, també s’incorpora l’opció “Dorsal 0”, pensada per aquelles persones que vulguin col·laborar amb el projecte sense participar a la cursa i a través del qual podran fer qualsevol aportació econòmica.

Un cop començada la Cursa, a partir de les 10 del matí, es donarà el tret de sortida a les activitats de la Festa de les Cigonyes, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Flix, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i la Diputació de Tarragona. Aquesta diada, celebrada per primera vegada l’any 2002, va sorgir per posar de relleu la importància de l’educació i la sensibilització ambiental des de la infantesa a partir del projecte de reintroducció de la cigonya blanca al tram final de l’Ebre. Amb una jornada festiva i pensada per a totes les famílies de la Ribera d’Ebre i voltants, s’apropa aquest espai natural protegit i una de les seves espècies emblemàtiques, la cigonya blanca, a un públic familiar molt divers.

En aquesta edició els assistents podran gaudir de jocs gegants, tallers i un espectacle musical a càrrec de LaliBeGood, una cantautora catalana de kindie rock que farà ballar petits i grans amb el seu Love’n’Roll, una proposta fresca i personal amb lletres i històries quotidianes plenes de ritme, humor i bones vibracions.

Un dels moments més esperats de la Festa és la gran foto de família, amb tots els nadons nascuts durant l’any anterior als quals se’ls entrega un diploma commemoratiu per celebrar el seu naixement, vinculant-los des de ben petits a la natura i els seus valors. Per tal de poder rebre el diploma, les famílies que ho desitgin ja es poden inscriure de manera gratuïta a través de l’enllaç www.freixe.cat/festa-cigonyes.

El cartell de l’esdeveniment, que es va presentar fa unes setmanes a través dels canals socials de l’entitat, és obra de la flixanca Teresa Mulet Guiu. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, és especialista en pintura mural i una amant de la natura que ha col·laborat en diferents ocasions amb el Grup de Natura Freixe i la Reserva Natural de Sebes.

Anterior
Deltebre tindrà un museu del mar i del riu a la Confraria de Pescadors
Següent
La CAL homenatjarà Joan Brossa i els combatents de la Lleva del Biberó en l’Acte Central del Correllengua a Corbera d’Ebre