Èxit d’assistència en els primers concerts de DeltaChamber Music Festival

DeltaChamber Music Festival és la cita imperdible amb la música i la cultura a les Terres de l’Ebre que ara posa el punt d’inici i durant una setmana portarà alguns músics de prestigi internacional a municipis com Flix i Deltebre.

Després d’una intensa setmana d’assajos han començat els dos primers concerts de la 7a edició del DeltaChamber Music Festival que va començar la darrera setmana de juliol i s’allargarà fins el 7 d’agost.

El primer concert de música de cambra va aplegar 120 persones a l’Església de Santa Maria de Flix, on immersos en el gòtic tardà, entre arcs, capelles i fines columnes, el talent de 3 músics solistes i 6 joves virtuosos del Programa Academy van donar vida a un sorprenent programa de peces fantasioses, “Danses fantàstiques”.

El dissabte 30 de juliol, 140 persones van gaudir de la música de cambra a la Finca de Bombita de Deltebre, concert per al qual les entrades es van exhaurir de seguida.

Aquesta proposta tan singular va encantar el públic amb un interessant maridatge on es va combinar natura, una pintoresca i original estructura arquitectònica i les peces virtuoses de l’acolorit repertori “Danses fantàstiques”.

L’esdeveniment de referència de música de cambra del sud de Catalunya es troba ara en el seu equador, encarant la segona setmana amb un programa de concerts molt especial per deixar volar la imaginació amb la fantasia. Entre els dies 1 i 2 d’agost, es realitzaran fins a 24 concerts individuals, per als quals les entrades ja estan esgotades, a la celòquia del Castell d’Amposta i a l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona, respectivament.

Tornant al format de concert de cambra, el Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona, principal recinte cultural del municipi, acollirà, el dijous 4 d’agost, el programa “Selecció fantasia”, un repertori amb combinacions poc freqüents per viatjar per mons irreals i melòdics. Aquest programa de concert es podrà gaudir també al Museu de Tortosa, el diumenge 7 d’agost, on envoltats d’aquest exponent de l’arquitectura modernista es clourà la 7a edició del festival.

Per la seva banda, els icònics concerts centrals del festival, se celebraran el divendres 5 i el dissabte 6 d’agost, al Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta, i els acompanyarà una delicada actuació de dansa clàssica a càrrec de l’ampostina Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar d’Hongria. A més, l’espai s’ambientarà amb les aurores boreals de colors oscil·lants de la instal·lació efímera “L’AURORA”, de l’Estudi d’Arquitectura Pere Socias Julbe.

La recuperació dels workshops

Per a l’actual edició del festival s’han recuperat els workshops multidisciplinaris que en les dues edicions anteriors van patir restriccions a causa de la pandèmia.

El primer es va dur a terme el dimarts 26 de juliol sota el títol “La motivació i la música amb perspectiva musicoterapèutica”, amb Romina Rótulo, musicoterapeuta i professora de sensibilització, iniciació, nivells elementals, cos i moviment a l’Escola Municipal de Música del Perelló. El segon es va centrar en la “Mobilitat i prevenció de lesions-Fitnes”, amb Oscar Alexander Roldan Agudelo, CEO de Fitmewise i entrenador personal.

Dissabte 30 de juliol, joves músics arribats de diferents comunitats autònomes van participar en l’audició a La Lira Ampostina per seleccionar els membres dels programes Young Talent i Academy 2023. El pianista Carlos Bujosa Salazar ha guanyat l’audició per al Programa Young Talent 2023; i la violoncelista Clara Millet Gomis, la flautista Ana Mondéjar Amat i el viola Manuel del Horno Deza seran els membres del Programa Academy 2023.

L’esdeveniment de referència de música de cambra del sud de Catalunya es troba ara en el seu equador, encarant la segona setmana amb un programa de concerts molt especial per deixar volar la imaginació i la fantasia.

Entre els dies 1 i 2 d’agost, es realitzaran fins a 24 concerts individuals, per als quals les entrades ja estan esgotades, a la celòquia del Castell d’Amposta i a l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona, respectivament.

DeltaChamber Music Festival

Aquest festival s’ha convertit en tota una referencia, ja que es tracta del pioner en importar el format “un músic-un oient”, i des del 2020 encara segueix sent l’únic esdeveniment de l’estat espanyol en oferir-lo.

Aquestes són les propers cites de l’agenda del festival:

  • El proper dijous 4 d’agost el Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona acollirà el programa “Selecció fantasia”, un repertori amb combinacions poc freqüents per viatjar per mons irreals i melòdics.

 

  • Divendres 5 i dissabte 6 d’agost es celebraran els següents concerts, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta i els acompanyarà l’actuació de la ballerina de dansa clàssica Cristina Porres Mormeneo, primera ballarina de ballet del Royal Ballet Fehérvar d’Hongria. L’espai s’ambientarà amb les aurores boreals de la instal·lació efímera titulada “L’AURORA”, de l’Estudi d’Arquitectura Pere Socias Julbe.

 

  • Diumenge 7 d’agost aquest programa de concert es podrà gaudir al Museu de Tortosa i d’aquesta forma, en el marc de l’arquitectura modernista del Museu, es clourà la 7a edició del festival.
  •  

La programació i les entrades estan disponibles al web deltachambermusicfestival.co

Anterior
Arrelats, joves que activem lo territori
Següent
Kayak & Memory, una proposta diferent a través de la història