01des18:3020:00Varietès col·lectives18:30 - 20:00 Població:Ulldecona

varietes col·lectives

Detalls de l'esdeveniment

Arriba de mans de Priscil·la Alegre la segona mostra de Varietès Col·lectives. Cada primer cap de setmana de mes, a la plaça Catalunya d’Ulldecona, un artista o creatiu del membre de Col·lectiu Cultura presenta una proposta inèdita, ja sigui una exposició, concert, xerrada, taller o actuació.

El Col·lectiu Cultura i la seva filosofia d’empresa

El part d’aquest nou projecte forma part de la filosofia de l’emprenedor, tenint en compte que Col·lectiu Cultura, d’àmbit ebrenc, té com a objectiu “visibilitzar el teixit professional cultural a territoris no metropolitans, amb l’ambició de promoure l’ocupabilitat territorial generant iniciatives per dinamitzar el territori i les seves comunitats”.

Les quatre comarques de Terres de l’Ebre congreguen una àmplia oferta de professionals de la cultura contemporània de totes les edats. A més, és un territori amb una oferta cultural que reuneix més de 200.000 assistents anualment i té un impacte econòmic de més de 3MEUR anuals.

“Obviament, a banda d’un directori virtual on podem trobar artistes, festivals, equipaments, experiències i joves talents, Col·lectiu Cultura també ha creat la marca Festivals de Terres de l’Ebre i genera iniciatives d’impacte i amb valors concrets, com Varietès Col·lectives entre d’altres”.

Per donar suport als professionals del territori, Col·lectiu Cultura “obre convocatòria als membres, oferint un espai, gestionant la comunicació, donant suport audiovisual i pagant uns honoraris. Una proposta reivindicativa amb la finalitat de donar valor a la professió dels artistes i la cultura”.

Amb la complicitat del teixit empresarial local

Efectivament, el projecte aposta per involucrar el teixit empresarial local. Les entitats, establiments i l’Ajuntament està treballant “per generar promocions Varietès: o bé amb l’aplicació Ulldecompra o bé amb el segell Varietès. L’usuari podrà anar a establiments del municipi i tenir descomptes, avantatges, o regals. Tot, amb l’objectiu de generar economia municipal a través de la cultura”.

El disseny de la identitat visual de Varietès Col·lectives és una creació del jove estudi Cultiu, amb base a Ulldecona. Es tracta d’una proposta que ens presenta la font de la plaça Catalunya com centre neuràlgic de l’activitat, amb diversitat de personatges i reinterpretacions artístiques.

La inauguració serà aquest dijous vinent 12 d’octubre a les 18:30 hores. En el marc de la Fira de Sant Lluc d’Ulldecona, Varietès Col·lectives és la primera activitat del cap de setmana. Tot seguint, amb l’artista i ballarina Mar Grifoll, la companyia de la creadora i artista visual Gualgami, i amb l’actuació del grup faldut Morgital, es donarà el tret de sortida a Varietès Col·lectives.
Altres activitats per al cap de setmana

Més

Dia i hora

(Divendres) 18:30 - 20:00