04agTot el dia10In-FCTA(Tot el dia) Població:Bot

In-FCTA

Detalls de l'esdeveniment

Festival de cinema a la Terra Alta

El Festival de Cinema de la Terra Alta, l’In-FCTA naix a Bot (Terra Alta) el 2017 de la mà de l’actor Ivan Massagué, Director del primer festival, i del grup de dinamització local de Bot, Sorolla’t, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Bot, el Consell Comarcal de la Terra Alta i d'altres ens i empreses privades de la comarca, sense la participació desinteressada dels quals el festival hauria estat impossible.

Si bé és cert que la primera edició va ser pensada, dissenyada i realitzada en un temps rècord i amb pocs recursos, el resultat final i la participació del públic de la comarca va superar amb escreix les previsions de l’organització, i aquesta en serà la 8a edició i ve amb un programa ben complet d'activitats i cultura per a totes les edats.

Essència rural

Set dies d’estiu amb projeccions de pel·lícules entre vinyes, curtmetratges de producció pròpia, un concurs marca de la casa, i art i activitats als carrers. Set dies que són festa major.
A falta de sales de concerts, la nostra plaça; a falta de museus, el nostre camp de futbol; a falta d’auditoris, les nostres vinyes; a falta d’amfiteatres, la nostra via verda; a falta de centres culturals, el nostre molí d’oli. La Terra Alta com a escenari i el cinema com a sobirà
om la cultura arrelada a la terra amb un festival allunyat dels grans circuits comercials. Som el poble de Bot, a la comarca de la Terra Alta, allunyat de les grans ciutats. Poc més de cinc-cents habitants i l’orgull de ser guardians de l’oli, el vi i Els Ports.
El festival marca un precedent a les noves generacions de la Terra Alta i obri la finestra a crear nous referents. Per dedicar-se al cinema, per promocionar-s’hi o simplement per gaudir-ne, el festival alimenta l’esperit crític i desperta noves inquietuds.

Altres esdeveniments

Més

Dia i hora

agost 4 (Diumenge) - 10 (Dissabte)