18julTot el dia21Festa del Renaixement(Tot el dia) Població:Tortosa

Festa del Renaixement

Detalls de l'esdeveniment

L’esplendor d’una ciutat al s. XVI. Més de 3.000 ciutadans vestits d’època i 60 espectacles diaris, vine a la Tortosa de fa 500 anys.

Del 18 al 21 de juliol Tortosa celebra la Festa del Renaixement. Consulta totes les activitats

Un viatge en el temps

La Festa creix a recer del ric llegat patrimonial, artístic i cultural del segle XVI. Cada any la Festa ens trasllada a un món d’olors, sabors i costums ja desaparegut. El nucli antic es transforma i els nobles edificis i centenàries muralles s’engalanen de forma exuberant. Els ciutadans acaben de bastir les seves tavernes. Es preparen els obradors i s'enllustren els seus vestits d’època. Els procuradors -el Govern local- i les famílies nobles, es mostren ufanosos i passegen amb senyoriu pels carrers de la ciutat que governen.

Tota la ciutat és festa

Els obradors i fogars dels  restauradors, forners i pastissers recuperen centenàries receptes. La gastronomia baixmedieval i renaixentista és present, tant als restaurants que participen en el Mengeu de Festa, als forns i pastissers que elaboren Les Llepolies de la Festa o a les tavernes de La Ruta de la Saboga que recreen espais més populars de trobada.
Artistes, músics i rodamons vinguts d’arreu donen vida als carrers i animen els  palaus i els edificis nobles de la ciutat amb espectacles i actuacions. Arriben grups itinerants i d’altres que recreen la vida quotidiana a l'Edat Moderna, en els seus campaments o tallers, on conviuen durant la Festa. Es van succeint actuacions constantment, qualsevol carrer, plaça o racó és un escenari propici on us podeu trobar les més variades representacions.

Reconeixements

La Festa del Renaixement ha rebut nombrosos reconeixements, com ara la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional. Festa Local d’Interès Turístic Local i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya.
És l'excusa perfecta per gaudir de quatre dies de festa i per descobrir el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic de Tortosa i del sud de Catalunya.

Els seus colors i estendards, encapçalats per les banderes de la Ciutat i la Vegueria, desfilen pels carrers, i les famílies nobles assisteixen a les justes per al seu divertiment. Tota la ciutat és un gran escenari que ens transporta en el temps a l'esplendor del segle XVI. Una ciutat que ha vist determinada la seva història des del vincle que el riu Ebre li conferí amb la mar Mediterrània, una ciutat multicultural i oberta al món a través de l'aigua, orgullosa del seu passat i de la seva història bimil·lenària, que rememora durant la Festa del Renaixement al crit de:
Terra d’aigua
Terra d’un riu.
Visca la Vegueria de Tortosa!
Visca!

La Festa del Renaixement ha rebut nombrosos reconeixements, com la declaració de Festa d’Interès Turístic Nacional, Festa Local d’Interès Turístic Local i la Placa d’Honor del Turisme de Catalunya.

Una excusa perfecta per gaudir de quatre dies de festa i per descobrir el ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic de Tortosa i del sud de Catalunya.

Altres esdeveniments

Més

Dia i hora

juliol 18 (Dijous) - 21 (Diumenge)