22junyTot el diaFesta de la Plantada(Tot el dia: dissabte) Població:La Ràpita

Festa de la plantada La Ràpita

Detalls de l'esdeveniment

Festa de la Plantada a la Ràpita és una oportunitat única per reviure com els nostres avantpassats treballaven els camps d’arròs, un cultiu essencial per a la nostra terra. Els visitants podran gaudir d’una experiència autèntica, on la història i la cultura es barregen per crear una jornada inoblidable.

Us convidem a participar en aquesta festa tan especial, a compartir i gaudir del nostre patrimoni cultural. No deixeu passar l’oportunitat de viure una experiència que ens fa sentir orgullosos del nostre poble, dels nostres arrossars i de les nostres tradicions.

Orígens

Les Festes de la Plantada tenen lloc generalment al mes de juny i són les primeres d'un cicle de festes dedicades a l'arròs que acaba amb les Festes de la Sega, celebrades habitualment a finals de setembre. Festa de la Plantada a la Ràpita pretén recuperar, mitjançant l'escenificació de com es duia a terme aquesta tasca agrària al segle XIX, algunes de les manifestacions culturals pròpies del Delta de l'Ebre. La celebració es complementa amb música i balls tradicionals de la zona, com ara les jotes; amb diversos jocs tradicionals, com el de les birles, i amb un dinar popular en què es poden tastar les millors receptes d'arròs del Delta.

Programa

Tallers mediambientals:
A partir de les 10:00 h, podràs gaudir de tallers gratuïts de caire mediambiental, adequats per a adults, joves i nens. Les activitats inclouen: Construcció de menjadores per a ocells, Taller sobre les egagròpiles (restes indigeribles d'aus rapinyaires), Taller d'anellament d'ocells, visita al projecte Noctua - Mussols de Catalunya, taller sobre la migració de les anguiles.
Programa de la Festa de la Plantada 2024: Coneix, aprèn i participa!
10:00 - 11:00: Primer torn de visita vivencial de la plantada de l'arròs. 
11:00 - 12:00: Segon torn de la visita vivencial de la plantada de l'arròs.
12:00 - 13:00: Tercer torn de la visita vivencial de la plantada de l'arròs. 

Durant tots els torns, entre els diferents grups, gaudirem de les actuacions dels balladors tradicionals del delta de l'Ebre, que ens faran viure l'essència de la cultura local amb els seus passos i ritmes tradicionals.

Inscripcions: Places limitades! L'import del donatiu és d’1 € per persona, que serà destinat a projectes de recuperació de fauna silvestre.

Fundació Plegadis
Altres esdeveniments

Més

Dia i hora

Tot el dia (Dissabte)