24agTot el dia27Eufònic(Tot el dia) Població:Diverses poblacions

eufonic

Detalls de l'esdeveniment

Eufònic és el festival al voltant de les arts sonores, visuals i digital-performatives que se celebra a Terres de l’Ebre, 200 km al sud de Barcelona, des de 2012. Els últims anys, La Ràpita ha estat població principal i epicentre d’activitats i, en una segona corona de poblacions, AmpostaTortosa, Miravet, Roquetes i Ulldecona acullen instal·lacions artístiques i actuacions en espais singulars. Eufònic Pro, a Tortosa, compta amb presentacions, taules rodones i trobades ràpides entre experts, així com activitats més disteses com vermuts amb artistes i presentacions de projectes.

Eufònic és un festival d’arts excepcionals en la seva més àmplia accepció: actuacions audiovisuals, instal·lacions artístiques en espais museístics o temporalment habilitats, accions sonores en el paisatge, tallers i activitats participatives, propostes per al públic familiar, jornades professionals i concerts en espais singulars. La singularitat del paisatge de les Terres de l’Ebre en general i del Delta de l’Ebre en particular és l’element vertebral i diferencial del festival, convertint Eufònic en una experiència sonora i visual ancorada en el paisatge i l’entorn.

La dotzena edició del festival a Terres de l’Ebre es celebrarà del 24 al 27 d’agost de 2023, amb un cap de setmana previ (18, 19 i 20 d’agost) amb inauguracions de les instal·lacions artístiques i altres activitats en espais singulars.

El 2023 Eufònic ha estat distingit amb el Premi Nacional de Cultura 2023, que atorga el CoNCA des de l’any 2009, i és la distinció més important en el camp de la cultura a Catalunya.

Més

Dia i hora

agost 24 (Dijous) - 27 (Diumenge)