11julTot el dia14Ebrefolk(Tot el dia) Població:Mora d'Ebre

ebrefolk

Detalls de l'esdeveniment

Entre el dijous 11 i el diumenge 14 de juliol, Móra d’Ebre (Ribera d’Ebre) convoca el XIIè Campus de Patrimoni Etnomusical EBREFOLK. Es tracta d’un festival i universitat d’estiu centrat en el nostre llegat sonor.
Aquesta iniciativa, impulsada per l’associació “Espai de So” de Tortosa s’articula en tallers i espectacles nocturns, i es repetirà, en petit format, a Roquetes (juliol), Tortosa (agost) i la Jana -País Valencià- (setembre).

Música, tallers i més…

Des de dijous fins diumenge hi ha programats al Teatre La Llanterna una vintena de tallers sobre cant, ball, instruments i poesia improvisada. Entre les novetats, enguany hi ha el taller de rap improvisat o freestyle, a càrrec dels col·lectius Raplegats i Llobregat BlockParty.
Tots els tallers són impartits per reconeguts especialistes del camp de l’etnomusicologia i l’etnografia. Com ara Armando Ayora (Aragó), Pedro Cabrera (Múrcia), Miquel Flores i Joan-A. Cerdà (País Valencià), Julio Guillén (Albacete), Laia Pedrol, Sergi Masip, Marina Bou i Ferran Roca (Catalunya) i Antònia Nicolau, Simó Adrover, Toni Adrover i Margalida Rigo (Mallorca).
El dijous 11, a les 18.15 h, hi haurà la conferència “Els gèneres de ball tradicional en les tonadilles d’autors catalans” d’Aurèlia Pessarrodona (UAB). Seguidament, a les 22.00 h, el públic podrà gaudir d’una “Ronda” pels carrers de Móra d’Ebre, amb quintos, poetes improvisadors, alumnat, professorat. I tot aquell que s’hi vulgui afegir amb un instrument.

El programa complet d’EbreFolk

Així, fins al diumenge se succeiran altres actes gratuïts com les xerrades i conferències (18.15 h a La Llanterna). I els espectacles nocturns (a partir de les 22.00 h a la plaça de Dalt)
Divendres 12 La “Vetlada de Versadors/es i Rapers/res”, amb la presència d’una quinzena de poetes i poetesses improvisadors de Catalunya, València, Mallorca i Múrcia. A dels quals són ben coneguts en el territori catalanoparlant i Hispanoamèrica.
Dissabte 13 el “Bureo/Sarau Folk”, un concert-ballada amb sopar de carmanyola, en què prendan “Sagueta Nova” (País Valencià), “Es Revetlers” (Mallorca), la “Rondalla dels Ports” de Tortosa i la “Cuadrilla Murciana de Pedro Cabrera”.
Diumenge 14, taller de ball, cercavila, “Ball de Coques” i vermut popular, en què es preveu la participació d’un centenar de parelles del poble i d’arreu de Catalunya.

Altres esdeveniments

Més

Dia i hora

juliol 11 (Dijous) - 14 (Diumenge)