27octTot el dia29Be future(Tot el dia) Població:Mora la Nova

CARTELL-BEFUTURE-

Detalls de l'esdeveniment

Carpa tecnològica a la Ribera d'Ebre

En el marc de la 191a edició de la Fira Multisectorial de Móra la Nova, aquesta edició comptarà amb una carpa tecnològica i d’una jornada de debat sobre aplicacions i ús de les noves tecnologies.
Centrades en:

El món de l’educació.
La conservació del medi ambient.
La prevenció de riscos.
La salut de les persones.
Es tracta d’una iniciativa innovadora, batejada com a BeFuture!.

És un nou format que la fundació MWCapital impulsa per apropar les novetats que cada any es presenten al congrés més enllà de Barcelona.

La carpa tecnològica de la Ribera d'Ebre

La carpa del BeFuture! Ribera d’Ebre
La carpa amb el circuit tecnològic sensorial es podrà visitar des de divendres 27 d’octubre a la tarda, fins al tancament de la fira diumenge.

També l’objectiu és humanitzar la tecnologia, fer-la accessible a la ciutadania d’una manera lúdica i educativa, i promocionar vocacions STEM entre els joves. Les experiències immersives de la MWCapital a la Ribera seran quatre, al voltant dels sentits.

El públic podrà experimentar la generació d’un avatar utilitzant tècniques de reconeixement facial per construir un avatar fotorealista de manera senzilla.

Pel que fa al gust, hi haurà una experiència gastronòmica immersiva a partir d’un snack cítric combinat amb les dades del metavers.

Per l’oïda, es traslladarà el visitant a una experiència virtual immersiva per integrar la música en nous formats de continguts digitals.

I, per últim, hi haurà el ‘Plantivers’, sobre les noves formes de robòtica i intel·ligència artificial i el seu impacte a la societat.

El vicepresident riberenc de l’Àrea TIC, presentant el projecte 5G de la Mora la Nova a les àgores de la fira Mobile, al febrer.

Àgores participatives
A banda d’això s’ha programat una jornada de reflexió sobre l’oportunitat que representen les noves tecnologies a nivell econòmic, social i cultural.

Abans de la segona àgora participativa tractarà sobre ‘Noves tecnologies per a la conservació del medi ambient, la prevenció de riscos i la salut de les persones’.

Una de les ponents serà Salomé Valero, doctora en enginyeria liderant l’àrea d’aplicacions, dades i intel·ligència artificial a Kyndryl Espanya i Portugal. Ha guanyat un premi internacional amb el projecte Prometeu: un dispositiu per monitorar les tasques d’extinció incendi dels bombers.

Paral·lelament a la Carpa tecnològica a la Ribera d'Ebre, també hi intervindrà Pere Josep Jiménez, enginyer Tècnic Químic dedicat durant més de trenta anys a projectes de gestió a la Ribera d’Ebre.

Altres actes culturals a les Terres de l'Ebre

Més

Dia i hora

octubre 27 (Divendres) - 29 (Diumenge)