“Espart, disseny rural” a Mas de Barberans

L’estiu és una època magnífica per a les vacances, i aprofitar-les per fer visites culturals encara reforça més la iniciativa i la sensació de temps ben aprofitat.

En aquest cas, la proposta que us fem és una visita a l’exposició “Espart, disseny rural” que es pot veure al Museu de la Paula del Mas de Barberans.

Es tracta d’un homenatge a l’artesania de l’espart i la seva relació entre forma i funció. La mostra, molt didàctica, explica els usos que de forma tradicional s’han donat a aquesta fibra vegetal, i també les tècniques que s’usen per convertir-la en objectes d’ús, abans més habitual. Cal tenir present que l’espart està present a les nostres vides des de la prehistòria i que a l’actualitat encara s’utilitza.

La mostra recull una cinquantena de peces, algunes de les quals són autènticament úniques i molt singulars. A banda, també hi ha una mostra de documents, curosament analitzats per la seva antiguitat, sobre l’ofici d’esparter i l’ús de l’espart a les Terres de l’Ebre.

Teniu temps que veure aquesta exposició fins el mes de novembre, però si no voleu perdre l’ocasió, la teniu oberta de dimarts a diumenge de 12 a 14h al Museu de la Pauma de Mas de Barberans, a la comarca del Montsià.

L’exposició, organitzada pel Museu de la Pauma i l’Ajuntament de Mas de Barberans, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

Anterior
L’Eufònic readapta la programació en 6 localitats ebrenques
Següent
Comença la Festa Major de Gandesa

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

41 + = 44