Els Fons Europeus Next Generation permetran habilitar una xarxa ciclable entre el pont d’Amposta i els Freginals

La segona edició del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions, finançat amb fons Next Generation ha atorgat un total de 3 milions d’euros al projecte presentat pel COPATE, on hi han participat els 4 Consells Comarcals de les Terres de l’Ebre.

Dins d’aquests 3 milions, la part que li pertoca a la comarca del Montsià, un total de 700.000?€, tindrà un impacte directe al municipi d’Amposta, i és que el projecte emmarcat en aquesta subvenció inclou la realització del tram de l’Eurovelo 8 que recorre des del Pont d’Amposta fins a Freginals per l’antiga carretera.

Els Eurovelos són diferents trajectes promoguts per la Unió Europea que volen acabar traçant una xarxa de vies pedalables que recorrin tota Europa. En aquest cas, Amposta es troba en el traçat de l’Eurovelo 8, que recorre tota la Mediterrània, des de Grècia fins a Cadis.

El recorregut travessa la ciutat, entrant pel Pont Penjant, des de l’Avinguda Alcalde Palau fins a la rotonda de la Castellania, passant per la Plaça del Mercat i l’Avinguda Santa Bàrbara. En aquest projecte també s’inclou la transformació de la rotonda de la C-12 per enllaçar amb l’antiga carretera de Freginals, i adaptar aquest nexe viari al pas de bicicletes amb una rotonda adaptada per al pas de bicicletes i els cotxes. El traçat recorre l’antiga carretera passant per Favaret i pel costat de Temps de Terra.

A banda també és important destacar que dins del tram corresponent al Baix Ebre, es lligarà el carril Camí Natural Via Verda del Carrilet de la Cava amb el pont Penjant d’Amposta, així amb la creació d’aquests pocs quilòmetres de carril bici, s’unirà Amposta i Tortosa per la banda del riu corresponent al Baix Ebre.

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs ha afirmat, “amb l’atorgament d’aquesta subvenció es fa un pas més en la idea de fer d’Amposta una cruïlla de camins pedalables, un centre del cicloturisme on els ampostins i els turistes podran decidir on anar en bici, sempre unit amb vies protegides i preparades per a tal efecte. Així al Camí de Sirga que enllaça Amposta amb l’Illa de Buda passant per Sant Jaume existent actualment, s’unirà en breu la vall de Zafán que ens portarà fins a Roquetes i la Ràpita, i ara amb l’obtenció d’aquesta subvenció també es projecta estar unit a Tortosa per l’altra banda de riu i Freginals i el centre de la comarca del Montsià amb l’Eurovelo-8. Un pas més per fer d’Amposta i les Terres de l’Ebre una destinació cicloturística de primer nivell”.

Anterior
El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova incorpora tres locomotores del segle XX provinents de Lleida
Següent
Els Reig Mags de l’Orient arriben a les Terres de l’Ebre