El projecte de planta solar de Tivissa, Rasquera i Ginestar surt a informació pública

L’empresa Greencells Producción Fotovoltaica 4 ha sol·licitat l’autorització administrativa prèvia, la de construcció i la del projecte d’actuació específica d’interès públic, per fer una planta solar a Tivissa, Rasquera i Ginestar a la comarca de la Ribera d’Ebre.

Aquest dimecres el DOGC anuncia que el projecte se sotmet a informació pública. Es tracta d’una central Greentarraco 1, composta per 73.380 panells fotovoltaics de 660 Wp de potència unitària i una potència instal·lada de 40,51 MW.

Es projecta en terrenys de sòl no urbanitzable dels tres termes municipals i amb línies soterrades d’evacuació de 30 kV. La inversió prevista per construir aquesta planta fotovoltaica és de 20,43 milions d’euros.

El fet que el projecte hagi sortit publicat al Butlletí de la Generalitat permet que, durant 30 dies, els afectats o interessats puguin consultar el projecte tècnic executiu, el projecte d’actuació específica, l’estudi d’impacte ambiental i la relació de béns i drets afectats. Els interessats ho poden fer a les oficines dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica a les Terres de l’Ebre i al tauler virtual de la Generalitat. Si cal també poden formular les al·legacions que considerin.

La central solar fotovoltaica Greentarraco 1 comparteix infraestructures d’evacuació que no formen part d’aquest projecte. Són les subestacions Rasquera Nord i Rasquera Sud i la Plana Sant Jordi Ametlla i dues línies d’alta tensió aèries que connectarien amb la subestació existent Vandellòs.

Anterior
Els productors de musclos del delta de l’Ebre assagen l’ús de cria procedent de piscifactories de l’Ametlla de Mar
Següent
Flix recupera el pas de barca per creuar l’Ebre