El Festival Itinera parlem tanca la seva 4a edició

El Festival Itinera Parlem tanca la seva 4a edició amb una cloenda a la 3a Fira de Micropobles

El Festival Itinera Parlem durant mesos ha portat música i cultura a diversos micropobles de Catalunya. Aquest matí una cloenda especial a la 3a Fira de Micropobles a Bot (Terra Alta). Un acte que ha estat l’ocasió per fer balanç d’un projecte que ha consolidat la seva essència de proximitat i autenticitat.

La jornada ha servit per reconèixer la importància de la cultura en les petites comunitats. Estès com un valor que el Festival Itinera Parlem ha impulsat amb èxit, convertint-se en un referent cultural pels micropobles catalans.

Una cloenda lluïda

Durant la cloenda s’ha comptat amb la intervenció de Joan Solà, president de l’Associació de Micropobles de Catalunya. Ha destacat el paper d’Itinera en la dinamització cultural d’aquests municipis. “El Festival Itinera Parlem és una eina essencial per donar visibilitat i veu als nostres micropobles. Aquests espais, sovint oblidats per les grans iniciatives culturals, tenen molt a oferir, i l’Itinera ha demostrat que la cultura pot arribar a qualsevol racó del país.”, expressa Solà.

A més, també ha intervingut, en qualitat de gerent del festival, la Sara Marata. Ha centrat la seva intervenció en fer balanç d’aquesta edició dedicada a Marcel Marata, el seu creador i primer directo. I compartir amb tothom els èxits que s’han aconseguit com un homenatge a la seva labor. 19.500 espectadors i al voltant de 200 concerts, repartits en més de 100 micropobles.

Per altra banda, el moment culminant de la jornada ha arribat amb l’actuació de The Rusties Blues Band, un quartet de blues originari de la Garrotxa, que ha tancat la trobada amb un concert en viu que ha captivat el públic de la Fira de Micropobles. La banda ha aportat una atmosfera càlida i propera, que ha fet vibrar els assistents amb la seva passió pel blues.

Des del mes de juny

Així, el Festival Itinera Parlem finalitza la seva 4a edició que va iniciar el passat 1 de juny. Amb un cartell de més de 100 propostes musicals. Incloent dins la seva programació la participació de desenes d’artistes dels micropobles de Catalunya, gràcies a la convocatòria impulsada en col·laboració amb la Fundació “la Caixa”. “En aquesta 4a edició hem centrat els nostres esforços en visibilitzar no només els micropobles i el seu patrimoni sinó també el seu talent local. Gràcies a aquests artistes de micropobles hem pogut crear un teixit cultural amb connexions reals i un gran impacte per la comunitat.” afirma Sara Marata, gerent del Festival Itinera Parlem.

En aquest sentit, amb aquesta cloenda, el Festival Itinera Parlem tanca una edició que fortifica el seu compromís amb la cultura arrelada al territori. També amb la seva capacitat per apropar propostes artístiques de qualitat a espais que sovint queden fora dels grans circuits culturals.

Amb una programació diversa i un enfocament de proximitat, Itinera reafirma el seu objectiu: promoure la riquesa cultural donant a conèixer la identitat dels micropobles.

Sobre el Festival Itinera Parlem

El Festival Itinera Parlem, guanyador del Premi Impulsa Cultura de la Fundació Catalunya Cultura 2021, neix l’any 2021 amb la vocació de donar a conèixer l’encant dels micropobles a través de la seva música. Defensors de la qualitat en petit format, darrere del Festival Itinera es troben l’Associació de Micropobles de Catalunya que, gràcies a aquest projecte, cada any, donen espai a músics de jazz, blues, gòspel, soul i músiques del món. A més, Itinera Parlem compta amb la col·laboració de grans referents de la música catalana com la Fundació Jazz Clàssic, Joan Chamorro i músics que han tocat en Sant Andreu Jazz Band, la Societat de Blues de Barcelona i l’Harlem Jazz Club. El festival ha estat impulsat i dirigit pel músic i gestor cultural, Marcel Marata, des dels seus inicis, fins a la seva recent i lamentable pèrdua. 

Sobre Micropobles de Catalunya

L’Associació de Micropobles de Catalunya neix l’any 2008 amb la voluntat de ser un instrument per fer visible la realitat dels micropobles i contribuir perquè les condicions de vida al món rural siguin dignes i ajustades a les necessitats dels seus habitants. Som punt de trobada per als municipis menors de 1.000 habitants de Catalunya, defensem la ruralitat i lluitem pel repoblament. Actualment, Micropobles compta amb 267 associats.

Anterior
Femme in Arts 2024 posarà el focus en el coneixement generat per dones i col·lectius dissidents
Següent
El Museu de Tortosa obrirà la nova sala amb obres de Gimeno, Casanova i Querol el pròxim 21 de desembre