EbreFolk, la trobada amb la cultura popular d’arrel tradicional

Arriba la 7ª Edició de l’EbreFolk a Roquetes els propers dies 19 i 20 d’agost

Des de fa 7 anys (salvant l’espai de temps de la pandèmia), EbreFolk exposa davant el públic, la versió més tradicional i arrelada de la música i el vers de les Terres de l’Ebre.

En aquesta 7ª edició, que es celebrarà els dies 19 i 20 d’agost, porta un programa carregat de versos, cançons, música, rondalla i sons tradicionals vinguts des del País Valencià, Múrcia, Mallorca, Argentina i per descomptat, les Terres de l’Ebre.

L’agenda està farcida de noms propis com Sofia de la Ribera, Àlex “Lo Cantador”, Noèlia Llorens “Titana” o Teresa Segarra, entre molts altres.

A banda dels concerts, els assistents també podran gaudir d’activitats, tallers com el taller de ball de La Manxa i moltes activitats més que, segur, faran llépoles aquestes dues jornades que es portaran a terme a l’Hort de Cruells de Roquetes.

EbreFolk

EbreFolk és una mostra festiva de la passió i el compromís de les noves propostes artístiques hereves de l’arrel més tradicional i nostrada de les Terres de l’Ebre que, malgrat la globalització i l’impuls dels nous temps i les noves tendències, no s’ha d’oblidar ni deixar apartada de les cites festives anuals perquè les noves generacions sàpiguen quin és l’origen de les cançons, les rondalles, les dites, en un redescobriment que reforça la idiosincràsia i el sentiment de pertinença a una terra que sent d’una forma molt profunda l’arrelament del que li és propi.

Ebrefolk, doncs, és una recapitulació, modernització i posada al dia, de les manifestacions culturals que van fundar els membres de generacions enrere. Les rondalles, els bureos, el ball de plaça, els cants improvisats, les cançons de pandero, els balls tradicionals com les jotes, els fandangos i els boleros, són elements culturals de primer ordre que formen part de la identitat col·lectiva que vol cohesionar la societat al voltant de la tradició revisada i contextualitzada.

EbreFolk, doncs està pensat com una festa de germanor al voltant de la cançó popular, la música i la dansa en totes les seves variants. Una cita imperdible organitzada per l’Ajuntament de Roquetes i l’Espai de So i EbreFolk, amb el suport del Departament de Cultura i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona  i altres entitats.

L’entrada per veure aquestes actuacions és gratuïta amb l’aforament limitat.  

Anterior
Alegria, és Festa Major!
Següent
La Unió Europea demana prohibir l’ús de productes fitosanitaris als camps d’arròs