Diferents activitats divulgatives a la Setmana de la Ciència de les Terres de l’Ebre

La URV organitza activitats divulgatives a Amposta, La Sènia, Móra d’Ebre i Tortosa adreçades a tots els públics com tallers científics o xerrades.

Del 10 al 19 de novembre, se celebra la Setmana de la Ciència. És un dels esdeveniments anuals de divulgació científica més importants d’Europa. Durant la qual un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu del territori organitzen activitats. L’objectiu és fomentar l’interès, impulsar la ciència i apropar el coneixement a la ciutadania de forma atractiva i propera. En el marc d’aquest esdeveniment, a les Terres de l’Ebre la Universitat Rovira i Virgili (URV) coordina i organitza quatre activitats a:

  • Amposta
  • La Sénia
  • Móra d’Ebre
  • Tortosa

Tots els tallers de la Setmana de la Ciència

Així, dissabte 11, a les 11:30 h al Museu Terres de l’Ebre d’Amposta, tindrà lloc el taller “Els insectes com a font de proteïna equivalent i sostenible”. Es tracta d’una sèrie d’activitats pràctiques per conèixer la problemàtica mediambiental que genera la nostra principal font de proteïna, la carn. Una sessió a càrrec d’Esther Rodríguez Gallego, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia (URV).

Abans, el dijous 16 de novembre a les 19:00 h, se celebrarà al Centre Marcel·lí Domingo de La Sènia la xerrada taller “Plastificats” a càrrec de Joaquim Rovira, investigador del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV. Durant la qual es detectaran i identificaran microplàstics i es repassarà fins on arriba la contaminació d’aquestes partícules al planeta i als éssers vius.

A més, El divendres 17 de novembre a les 19:00 h, al teatre municipal La Llanterna de Móra d’Ebre, la xerrada “De les llegendes als mems” il·lustrarà com el folklore es pot adaptar a qualsevol temps, a càrrec d’Emili Samper, investigador del Departament de Filologia Catalana (URV).

Així doncs, el dia 17, es durà a terme la xerrada “Els nadons romans de Tortosa: què ens explica l’antropologia física de les restes humanes antigues?”. Va sobre la investigació de les restes antropològiques del C.Croera, a càrrec de Laura Canales i Júlia Benet, arqueòlogues especialistes en antropologia física.

Conferència de l’investigador de la URV Quim Rovira al Museu de Tortosa en la Setmana de la Ciència

Així, en tota la demarcació de Tgna , la URV coordina i organitza més de 50 activitats, entre les quals hi ha:

  • Rutes científiques sobre la figura d’Antoni de Martí i Franquès que ja han començat aquesta setmana i que s’allargaran fins el 19 de novembre o
  • Una nova edició del programa “Fem Recerca!”, una activitat que per a estudiants de secundària.
  • El Repte Experimenta de la URV, una proposta educativa a l’estil dels videojocs i dirigida a famílies i escoles, en la qual els joves d’entre 12 a 15 anys hauran de resoldre el Cas Missió Oró.

Finalment, la informació detallada amb totes les activitats es pot consultar en aquesta pàgina web.

Anterior
Tivissa acollirà el III Congrés Internacional Ibers a l’Ebre
Següent
Les Jornades de Patrimoni Literari Ebrenc com a transformació feminista