Deltebre inicia la campanya “Tu ho portes. Tu t’ho emportes”

L’objectiu és mantenir les platges netes tot buscant el compromís i la complicitat dels estiuejants i els deltebrencs, al mateix temps que es vol crear consciencia.

Tota iniciativa per mantenir les platges netes durant l’estiu i per salvaguardar el preuat medi ambient, és bona i benvinguda.

Així a Deltebre, dins la campanya #DeltebreRecicla, l’Ajuntament ha començat a repartir uns cartrons fets a partir de paper reciclat per tal que els visitants de les platges puguin endur-se qualsevol brutícia que hagin generat, des d’envasos fins a burilles.

El lema d’aquesta acció és “Tu ho portes. Tu t’ho emportes”, el que indica que la platja ha de quedar exactament com estava després que les persones que s’hi ha estat una estona o tot el dia, hagin marxat. L’Ajuntament vol refermar el compromís amb la neteja i el benestar de les platges, aportant aquest element que ha de facilitar que la platja no s’embruti ja que, com a espai natural, cal protegir-la.

Aquest envàs de paper i cartró que ha de servir per recollir els residus generats s’ha de llençar a les fraccions de residus corresponents a les illes de reciclatge que hi ha a la vora de la platja.

Els cartrons es poden recollir a la Biblioplatja o al Consell de Riumar, on estaran disponibles durant el mes d’agost i fins a esgotar existències.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre volem seguir impulsant iniciatives que ens permetin caminar cap a un municipi més sostenible i que facilitin que la ciutadania prengui consciència de la importància de reciclar i de la cura del medi ambient”.

“El reciclatge no fa vacances”

Aquesta acció “Tu ho portes. Tu t’ho emportes” és la continuació de la campanya de conscienciació ambiental que s’ha estat portant a terme els darrers mesos i que vol fer entendre a les persones que “El reciclatge no fa vacances”, sinó que ha d’estar present en el dia a dia de tothom, procurant una correcta gestió dels residus que es generen a diari.

 A primers d’any l’Ajuntament de Deltebre va rebre el premi, en el marc de la XVII edició dels Premis Ciutat Sostenible per la seva gestió dels residus i per les campanyes d’educació ambiental que ha portat a terme.

Alguns exemples d’aquestes campanyes són el joc de #DeltebreRecicla, un projecte impulsat per l’Ajuntament de Deltebre per donar resposta al servei municipal de neteja i gestió de residus a través de les empreses adjudicatàries d’aquest servei. La iniciativa forma part de l’Agenda d’Acció Climàtica de la població amb la finalitat de gestionar les polítiques ambientals en la lluita contra el canvi climàtic.

Anterior
L’Oficina Jove de la Terra Alta estrena la campanya contra les violències sexuals
Següent
El rostre femení de la Terra Alta es diu “Terraltines”