Conèixer l’illa de Buda en bicicleta amb Buda & Bike

Buda & Bike


Un any més, Sant Jaume d’Enveja ofereix l’experiència de descobrir aquest fràgil espai, l’illa de Buda, amb una visita guiada, una degustació de productes i una mostra de folklore.

Aquest any, com a novetat, es vendrà arròs Illa de Buda. I les persones visitants podran disposar de llibres sobre la temàtica de Buda.

Des de la regidoria de Turisme de Sant Jaume

Aquesta és una activitat turística que promou la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja amb la col·laboració del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Ho fa a través de l’Escola del Parc, organitzada per l’empresa local de serveis turístics 4 Camins, Lloguer de bicicletes.

L’activitat consisteix en un recorregut amb bicicleta per l’interior de l’illa de Buda pensat per un grup reduït de visitants. Estaran guiats per tècnics especialitzats del Parc Natural.

Durant l’excursió es podrà gaudir de l’alt valor ambiental i paisatgístic de l’illa de Buda, d’una degustació de productes km 0 del Delta de l’Ebre i d’una mostra del folklore i la cultura popular de les Terres de l’Ebre. Enguany, les persones participants, també podran adquirir arròs de la marca Illa de Buda, i llibres sobre la història de Buda. Així es podran endinsar en la història i impregnar-se de l’essència de la zona.

Així, la Buda & Bike és una oportunitat única per prendre consciència de la situació de vulnerabilitat que pateix l’illa a causa de l’increment del nivell del mar i dels forts temporals. De fet, si no es protegeix, podria desaparèixer en uns anys.

Per això és tan important donar-la a conèixer. I què millor que fer-ho a cop de pedal?

Cada racó de la ruta és una sorpresa

L’expedició passa pel Mirador de Migjorn, que ofereix unes magnífiques vistes. Més endavant es poden veure els cavalls blancs salvatges, de la regió francesa de la Camarga, que ja són un símbol de l’illa. Tot seguit s’arriba al Mas i l’Ermita de Buda, una estampa d’una altra època. I vorejant el riu Migjorn es poden contemplar una gran varietat d’ambients naturals com canyissars, jonqueres, arrossars, eucaliptus, platges i les llacunes dels calaixos.

Una cita imperdible per anotar a l’agenda

La Buda & Bike es realitzarà el 13 i 14 de juliol, el 3, 4, 17, 18 i 31 d’agost i l’1 de setembre.
La sortida és a les 9 hores del matí des de la Finca d’El Violí. El preu d’inscripció és de 25 euros i el 20% es destinarà per a millores a l’illa de Buda.

Per a més informació o fer la inscripció ens podem adreçar a info@santjaumeturisme.cat, a l’Oficina de Turisme de Sant Jaume d’Enveja o bé trucant al 977468039.

Festes Majors de l'Ampolla Anterior
L’Ampolla celebrarà les Festes Majors de Sant Joan 2024 del 8 al 26 de juny
Següent
La Fira de la Cirera de Paüls, la celebració de la primavera