Comença el Carnaval a diverses poblacions de les Terres de l’Ebre

L’agenda cultural d’aquest cap de setmana està marcada per la tradició amb la que arrenca el Carnaval. El rei Carnestoltes serà l’amo i senyor de les celebracions que es portaran a terme en diferents poblacions i que s’allargaran tota la setmana entrant i encara una part de la següent, fins arribar al Dimecres de Cendra.

Tot i que el cap de setmana de Carnaval és el del 18 i 19, un cop passat el Dijous Gras, aquests proper dissabte i diumenge poblacions com Benissanet, les Cases d’Alcanar, Ulldecona o Corbera d’Ebre ja començaran la seva celebració.

Ball de disfresses, rues de carrosses i comparses, disfresses, revetlles populars, animació infantil, tast de botifarra d’ou i àpats populars amb el veïnat són algunes de les activitats més esperades.

Carnestoltes, el rei bandarra de la festa

Carnaval és la festa de la carn. Pagana fins al moll de l’os, té un rei que tot ho enreda i que és el Carnestoltes. Quan arriba a les poblacions porta amb ell la llicència per fer transgressions i bestieses festives que a més, proclama en forma de pregó.

Amb ell arriben les disfresses per a grans i petits i aquest cap de setmana i la setmana entrant, se’n veuran moltes.

En seguirem parlant i mentre, podeu seguir els actes d’agenda dels diferents pobles als seus cartells i programes de festa.

Anterior
Comencen les rutes guiades per la Tortosa templera
Següent
Arriba al Museu de la Mar de l’Ebre l’exposició “Delta 4.30”