Cap de setmana ibèric i Fira del Vimblanc a Vinebre

El primer cap de setmana d’octubre se celebrà a una vintena de centres i jaciments de Catalunya, el 24è Cap de Setmana Ibèric, organitzat pel Museu d’Arqueologia de Catalunya.

El projecte Ruta dels Ibers, té la voluntat de fer una immersió al llegat històric més important de l’Occident de la Mediterrània, amb més de 100 activitats gratuïtes per tal que dels més grans als més menuts puguin gaudir-ne.

A Vinebre “tenim l’establiment de Sant Miquel situat dalt d’un turó, a 100 metres d’alçada i amb una vista privilegiada del riu Ebre. Va ser ocupat en un període comprès entre finals del segle II i mitjans del segle I aC. Correspon a l’etapa final de l’època ibèrica i es poden veure dos sistemes defensius que responen a dues etapes constructives molt properes en  el temps”.  Cada any, el Departament de Cultura selecciona, amb la col·laboració del Museu d’Arqueologia de Catalunya i els gestors de cadascun dels jaciments, un tema específic del món ibèric, a l’entorn del qual es dissenyen les diferents activitats.

Per a l’edició d’enguany es va triar el lema ‘Qui és qui a la societat ibèrica?’. Amb la finalitat d’apropar-nos als prínceps i als pagesos, als comerciants i als artesans, als guerrers i a les  teixidores… En definitiva, a les dones i als homes que varen viure en aquests mateixos espais fa més de 2000 anys. Alhora, com a particularitat del poble, el dissabte es celebrà la 6a Fira del Vimblanc, a la plaça 1 d’octubre, organitzada per la regidora d’Agricultura,  Sandra Rico. Aquest vi és un producte local tradicional del municipi, que elaboren moltes famílies, així com professionals del sector com són el Molí de Rué, i la Cooperativa Agrícola. S’elabora a partir del raïm estès al sol que,  un cop veremat, s’ha d’anar pansint, i vam poder-lo compartir fent-ne un tast.

Programa

El programa de les nombroses activitats previstes comença demà dissabte (10h) amb la visita guiada a l’establiment ibèric de Sant Miquel. Els actes acabaran diumenge, a les 18.30h, amb un berenar iber per a tothom.

rdp origens_2023 Anterior
Arrenca la VII edició d’Orígens a la Ràpita
Següent
Ajuntament i FECOTUR impulsen una nova edició del Volta i Tapa’t, la ruta de tapes de Deltebre

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 9 = 12