Arrenca la 2a edició de “Joguines solidàries” d’Imagina Ràdio

Enguany, com a novetat, hi haurà sis punts de recollida de joguines noves: Decathlon, Padel Colors, Bonpreu-Esclat, Mercat de Tortosa, Càritas i Imagina Ràdio.

El 24 de novembre és la data per engegar la campanya “Joguines solidàries” d’Imagina Ràdio, que durarà fins al 16 de desembre.

Just aquest dimarts al matí a la sala de premsa de l’Ajuntament de Tortosa ha tingut lloc la presentació oficial amb la participació d’Imma Beneyto, directora comercial d’Imagina Ràdio i impulsora de la iniciativa, Dora Vicient de Càritas Tortosa i el batlle del municipi, Jordi Jordan.

“Joguines solidàries” en col·laboració amb altres entitats

La campanya ha rebut la col·laboració de Càritas i el suport de l’Ajuntament de Tortosa, el Setmanari L’EBRE, Cartodelta i Gràfics i també la dels participants com són Decathlon, Padel Colors, Bonpreu-Esclat i el Mercat de Tortosa.

Als estudis d’Imagina Ràdio i la seu de Càritas Tortosa, hi haurà les capses de cartó gegants en les quals la ciutadania podrà dipositar les joguines.

L’alcalde ha felicitat els promotors de la iniciativa. Ha destacat que enguany es fa un pas més, i els joguets es podran donar en diferents establiments de la nostra ciutat. Entre els quals al Marcat de Tortosa, que també se suma enguany a la campanya, on hi haurà esta caixa gegant on es podran dipositar estos joguets”. A més, ha destacat que “els joguets han de ser nous perquè entenem que tots els xiquets i xiquetes es mereixen poder tenir joguets nous”;. Jordan ha animat a tota la ciutadania a sumar-s’hi per demostrar “que som una ciutat solidària, que volem que tothom tingui les mateixes oportunitats”.

Joguines noves i joguines usades

Per la seua banda, Dora Vicient de Càritas Tortosa ha explicat la feina duta a terme l’entitat cada any per dignificar les joguines que rebien usades.

“Pensem que l’ajuda que hem de donar a les famílies ha de ser digna. Creiem que els nens i les nenes de Tortosa puguin estrenar una joguina i que era molt important focalitzar-nos en la joguina nova”. Vicient ha agraït molt la iniciativa de la joguina solidària, nova, ja que per a Càritas és molt important l’ajuda. L’any passat Càritas Tortosa va entregar joguines a 121 famílies, és a dir, a un total de 305 nens i nenes, però enguany afirmen que el nombre de famílies vulnerables ha augmentat i els nens i nenes poden ascendir fins a més de 450. Tant Jordan com Vicient han recordat la importància d’iniciatives solidàries com aquesta o la del Gran Recapte d’Aliments que tindrà lloc aquest pròxim cap de setmana i pel qual encara fan falta molts voluntaris.

Finalment, Imma Beneyto ha explicat que l’origen de la iniciativa va ser molt petita i humil. Enguany, però, s’ha volgut fer un pas més amb Càritas, l’Ajuntament de Tortosa i de la resta de col·laboradors. Beneyto ha volgut acabar destacant la importància “entregar joguines noves”: l‘únic requisit per a col·laborar és que les joguines han de ser noves. Creiem que els nens als quals va dirigida aquesta campanya es mereixen poder gaudir d’aquests regals amb plenitud. Els regals han d’anar sense embolicar, ja que d’aquesta manera facilitem la tasca que posteriorment farà Càritas per a classificar-los per edat o tipologia”.

L’acte de presentació ha acabat amb l’entrega de joguines noves.

Anterior
Santa Bàrbara es prepara per celebrar la XXVII Fira de l’Oli Novell, dels Cítrics i del Comerç
3 empreses de la Ràpita premiades Següent
Tres empreses del Montsià premiades per les seves propostes turístiques