Un dia de platja a les Terres de l’Ebre

Les Terres de l’Ebre ofereixen molts contrastos, el primer dels quals és una gran variabilitat del seu paisatge, que va de l’interior, amb pobles amb un gran tipisme, fins al paisatge de les poblacions més costaneres. La zona de la costa mediterrània té un litoral ebrenc és espectacular, amb platges de tot tipus i per a tots els gustos.

Ara que ja tenim l’estiu a la volta de la cantonada, questes són algunes de les platges més populars de la comarca i les activitats que es poden fer a cada una d’elles.

La Platja del Trabucador, a la Ràpita, és una de les platges més conegudes i de referencia a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’una llengua de sorra que separa el mar del Delta de l’Ebre, i és una de les platges més grans de la zona. La Platja del Trabucador és perfecta per a practicar esport nàutic, com ara windsurf, kitesurf i caiac, però també és una Font de tranquil·litat, perfecta per fer una caminada que, pas a pas, condueix fins a la punta del Trabucador.

La Platja dels Eucaliptus, a Amposta, té un accés fàcil i és ideal per als qui busquen tranquil·litat i natura. Aquesta platja és coneguda per les seves dunes de sorra i els eucaliptus que hi ha a la zona, que donen a la platja un aire salvatge i natural. A més, és una platja molt adequada per als nens, ja que el fons marí és poc profund i no hi ha corrents.

La Platja de la Marquesa, al Far del Fangar, és un petit paradís, ideal per als qui busquen una platja salvatge i poc concorreguda. Té la sorra fina i blanca que s’enfonsa en aigües cristal·lines. El fons marí és molt ric en vida marina.

La Platja de l’Arenal és una altra tram de costa verge de les Terres de l’Ebre, que no et pots perdre. Està ubicada al sud de l’Ampolla, just davant de la Bassa de les Olles, un espai natural molt important, i és una de les sensacions del Delte. Les seves aigües són poc profundes i tranquil·les. També s’hi pot practicar senderisme, caiac i bicicleta, perquè está envoltada per un passeig marítim i una zona que es presta a aquestes activitats.

La Platja de l’Illot és una platja de les Terres de l’Ebre ideal per als qui busquen un lloc petit i íntim. És una de les més tranquil·les de la comarca del Baix Ebre, a menys de 5 Km de l’Ametlla de Mar. És ideal per fer una caminada pels camins que hi ha al voltant de la platja i gaudir de la natura que la rodeja tot descobrint racons ocults màgics.

Les platges de les Terres de l’Ebre són un autèntic tresor de la costa mediterrània. Cadascuna d’elles té les seves particularitats i totes elles són una opció excel·lent per gaudir d’una jornada a la platja amb amics i família. Les platges del Trabucador, dels Eucaliptus, de la Marquesa, de l’Arenal i de l’Illot són les més populars de la zona que a més, conviden a practicar nombroses activitats, des de l’esport nàutic fins al submarinisme o el senderisme. I tot plegat enmig d’un entorn natural espectacular.

Anterior
Un centenar de dones reivindiquen el seu paper a les feines de la mar des de la Cala
Següent
Les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina Roja del Mediterrani a l’Ametlla de Mar es celebraran del 29 d’abril al 15 de maig