Tres obres d’art urbà de l’Ametlla de mar estan nominades al millor mural del món

Les tres peces mural formen part de les 50 seleccionades al guardó per Street Art Cities.

Les obres ‘Reina del Mar’ i ‘Under The Sea’ dutes a terme al Festival Efímurs de l’Ametlla de Mar i ‘The Messenger’, del Calero Uri KTHR, han estat seleccionades entre les 50 millor obres de muralisme a nivell mundial que realitza la plataforma Street Art Cities, referència de la disciplina.

‘Reina del Mar’, de l’artista brasiler Filite, va ser nominada directament com a millor obra del món. En canvi, ‘Under The Sea’, dels madrilenys Asem i Manz, i ‘The Messenger’, han superat una fase classificatòria que s’allargarà fins el 25 de gener i que és oberta a tothom a través de la pàgina web de la plataforma.

Uri KHTR, a més, és l’organitzador del Festival Efímurs que es fa a la localitat. La seva obra mural però, la va realitzar a La Bañeza (Lleó). ‘The Messenger’ ha estat destacada pel seu impacte, significat i originalitat. L’obra representa “el missatge de la vida i la natura” per a la societat i està inspirada en el déu grec Hermes.

Per la seva banda, ‘Reina del Mar’ és la representació de la deïtat Iemanjá, que simbolitza l’energia de la lluna i del mar i és protectora dels pescadors. Així mateix, té una connexió amb la Mare de la Candelera -patrona de l’Ametlla de Mar-. Finalment, ‘Under The Sea’, és una versió de la Sireneta, amb un enfocament contemporani.

Efímurs

Efímurs neix de la col·laboració entre l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de L’Ametlla de Mar i la financiació per part dels Fons Europeus Next Generation. Per a la creació d’onze murals de gran format amb diversitat d’estils dins de la disciplina de l’art urbà. La proposta és apropar aquesta modalitat artística a la gent del municipi i crear una correlació de beneficis per als participants i el propi paisatge urbà de L’Ametlla de Mar. Així es veu millorat i compromès amb l’art sota el lema: L’Ametlla de Mar, la cala més natural.

Es tracta d’una iniciativa d’impuls cultural i turístic, un projecte d’art urbà digne del circuit actual de museus a l’aire lliure arreu del territori català.

Els objectius principals del festival són fomentar una bona pràctica de l’art urbà, valorant i professionalitzant les intervencions que facin els artistes seleccionats, a més de crear un vincle amb la ciutadania del municipi que no només sigui educatiu sinó també productiu i empoderador.

Anterior
La Fira de Nadal de Roquetes arriba als 30 anys
Següent
Sant Antoni Abat: tradició, animals i arrels a les Terres de l’Ebre