Tot a punt per iniciar el cicle Alcanar Metratges en Curt

Metratges en curt Alcanar

Es tracta del festival de curtmetratges dedicat a Agustí Comes.

Els amants del cinema tenen una cita amb el cicle Alcanar Metratges en Curt. La data assenyalada és aquest proper divendres, dia 26 de gener, al Teatre Auditori Alcanar, amb una entrada al preu simbòlic d’1€. Entrades, per cert, que es poden comprar a la web del Teatre.

La Fundació Caixa Vinaròs, en l’any 2002 va posar en marxa un cicle de curtmetratges sense cost amb el suport inicial de la Universitat Jaume I i la col·laboració de voluntaris apassionats pel cinema.

Iniciat com a mostra, va evolucionar cap a un Festival amb millores notables i una magnífica repercussió, incloent-hi el premi “Vinaròs en curt” i col·laboracions amb diversos festivals.

Els premis del Festival Internacional de Curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes inclouen el del públic i el del jurat, ambdós dotats amb 1000 euros i una escultura commemorativa de Lukas Ulmi. A més, es concedixen premis com el “Vinaròs en curt Felipe Osanz” de 600 euros i el “Curts al Curs” per estimular l’interès entre la joventut, ambdues amb escultures commemoratives.

El 2018, el cicle va rebre el Grinyó Ballester de l’Ajuntament de Vinaròs.

A partir del 26 de gener de 2024, s’establirà una sinergia amb l’Ajuntament d’Alcanar per a laselecció trimestral de curtmetratges: Alcanar, Metratges en Curt.

És important destacar l’impacte del festival de curtmetratges a Alcanar a causa de la forta afició al cinema a la comunitat. A més, és destacable que el Teatre Auditori tingui arrels cinematogràfiques a l’haver estat originalment un cinema.

Així doncs, aquest dia també es comptarà amb la presència de la presidenta de la Fundació Caixa Vinaròs. També amb Nati Romeu, la directora del certamen.

Anterior
Els sabors de l’oli
copa cangur 2024 Següent
La Copa Cangur al Campus Terres de l’Ebre de la URV comença aquest proper dijous