Pedalant damunt l’aigua

En família, en tàndem o per a una estona de relax en solitari.
La bicicleta aquàtica és una novetat a les Terres de l’Ebre. Consisteix en una bicicleta sense rodes muntada sobre uns patins inflables de goma que, en fer anar els pedals activa una hèlix que la desplaça. Són aptes per a tots els nivells, i fins i tot es poden muntar en tàndem, la mida és per a una persona adulta. S’hi pot penjar una petita motxilla al manillar, recomanem portar aigua, protector solar, repel·lent de mosquits i moltes ganes de xopar-vos de Delta.
La primera sensació que tenim en pujar la bicicleta és d’estabilitat, a diferència de les tradicionals, amb aquesta pots estar en parada sense haver de posar un peu a terra. Quan comencem a pedalar ens envaeix una sensació de tranquil·litat gràcies a una pedalada suau i agradable. El timó es controla amb el manillar de la bicicleta i podem pedalar endavant i endarrere.
Les bicicletes es poden llogar a la Ràpita i a la platja del Trabucador, situats, tots dos punts dins de la Badia dels Alfacs, o -La Mar de Dins-, que és com li diuen els pescadors de la Ràpita. La badia és ideal per desplaçar-vos, ja que l’aigua sempre sol estar molt plana i sense onades. Prop de la riba hi ha poca profunditat i pots anar mirant la vida del fons marí mentre voltes dalt de la bici. Amb una mica de sort veuràs algun cranc blau, espècie invasora provinent de les costes atlàntiques d’Amèrica, la closca d’aquest crustaci pot arribar a fer fins a 23?cm. Els mascles tenen les potes de color gris blavós.
Si surts des de la Ràpita, pots anar fins a les muscleres pedalant i observar les cordes plenes d’ostres i musclos, o creuar la badia fins al costat oposat, si estàs en bona forma física.
Si surts a primera hora del matí, pots gaudir de la calma que hi sol haver en aquesta hora i del despertar d’un nou dia. Una sortida preciosa i molt recomanable, en tardes de poc vent, és fer una passejada aquàtica per veure com es posa el sol darrere de la serralada del Montsià.
Des de el Trabucador es pot pedalar fins a les Salines de la Trinitat i fruir de la curiosa vista de les muntanyes de sal i les dunes al costat del mar.
A més de la vida marina també podràs veure la quantitat d’aus que habiten en aquest entorn i és molt possible que comparteixis passejada amb alguns flamencs de fons.
Les bicicletes es poden muntar en tàndem i també es pot muntar una petita plataforma davant entre els dos flotadors, ideal si vas amb criatures. L’empresa Més Mar munta rutes per fer amb les bicis. En aquestes rutes extraordinàries us ensenyaran els tresors de la badia, i els seus monitors i monitores us contagiaran la passió pel mar i les Terres de l’Ebre.
foto MesMar

Següent
La Ràpita, Aprovat l’avantprojecte de Ròtula Delta.