Mas de Barberans organitza l’activitat “Sílex i fibres”

“Sílex i fibres” es portarà a terme diumenge 28 d’abril a les 11 del matí.

Es tracta d’una visita guiada al conjunt pictòric del Cocó de la Gralla (Mas de Barberans), situat dins del Parc Natural dels Ports. És una mostra de l’art rupestre llevantí, d’uns 8000 anys d’antiguitat, ubicat dins del període epipaleolític.

Alhora, les pintures representen dues fileres d’arquers a la carrera cap a l’esquerra, de dues mides diferents, diversos animals i petjades, que formen una possible escena de cacera o ritual. En total, 69 figures formen aquest conjunt excepcional. 

Finalment, com tot l’art rupestre, el jaciment de Mas de Barberans gaudeix de la protecció de Bé Cultural d’Interès Nacional.

Per portar a terme aquesta visita, “Sílex i fibres” es recomana portar calçat còmode i aigua. El desnivell és de 105 metres.

Visites guiades i més

Així, les visites guiades s’acompanyaran amb una sèrie de reproduccions de peces de cultura material recuperades en diferents jaciments propers a les pintures del Cocó de la Gralla.
A les activitats, sempre que sigui possible, es farà prèviament una petita demostració de com feien el foc durant la prehistòria, explicant materials i mètode, seguidament es desenvoluparà l’activitat.

Programa: 

Lloc d’inici: pàrquing pintures
*Activitat conduïda per Marco Pla d’Ebreibosc.

Preu: Activitat gratuïta

Inscripcions: Les podeu fer escrivint un correu electrònic a l’adreça info@cdrmuseudelapauma.cat o bé trucant al telèfon 977 053 778 i fent reserva per poder participar en l’activitat. 

Organitza el Centre de Desenvolupament Rural – Museu de la Pauma, amb la col·laboració de l’Ajuntament del Mas de Barberans

Anterior
Primera edició de la mitja marató lo Port
ebrelumen festival de videomaping Següent
Deu poblacions de la Ribera d’Ebre gaudiràn d’EbreLumen el Festival de Videomapping a la Natura.