Les terres de l’Ebre tenen la seva guia i es diu EbreXperience

Aquesta Setmana Santa serà la primera després de la pandèmia, i per tant, les persones que gaudeixin d’uns dies de vacances ja no tindran cap restricció per gaudir-les plenament.

Pobles i ciutats de les Terres de l’Ebre es preparen per acollir les persones que hagin triat aquest destí per viure aquests dies. Les previsions més optimistes apunten a una ocupació que ronda el 80% de les places disponibles, i entre el 80 i el 90% pel que fa, per exemple, a apartaments turístics i allotjaments rurals. Aquests percentatges s’apropen a la “total normalitat” post pandèmica.

Com a dades estadístiques positives, d’acord amb l’Enquesta d’Ocupació Turística de la Generalitat de Catalunya de 2021, el percentatge de turistes interiors va augmentar la seva presència fins al 93,7%, mentre que la resta de visitants d’altres punts geogràfics va quedar-se en percentatges molt més baixos a causa de les restriccions en mobilitat.

Així doncs, el públic percep les comarques ebrenques com una destinació turística, propera, molt desitjable per als turistes de Catalunya que volen gaudir del potencial de les Terres de l’Ebre.

Ebrexperience, la guia definitiva de les Terres de l’Ebre

 

Les persones que volen viure aventures a les Terres de l’Ebre compten amb el suport de la guia EbreXperience, vinculada al portal Ebrexperiencie.cat, que es pot trobar a les oficines de turisme.

Ebrexperience.cat és una web que va néixer l’any 2020 amb una doble finalitat: donar suport a les empreses del territori per anunciar-se de forma gratuïta i guanyar visibilitat; i per altra banda, difondre les distintes i múltiples possibilitats que a nivell turístic, ofereixen les comarques de l’Ebre. Una multitud d’experiències que a Ebrexperience.cat estan recollides en forma d’espais audiovisuals com Caçadors de Gambusins, La Bona Teca, Lo Moixonòleg o De cara a Barraca. A banda, també inclou una secció de notícies i un blog.  

La guia EbreXperience és una extensió d’aquest portal en format revista i suport en paper, molt manejable i atractiva des del punt de vista visual, creada perquè les persones del territori que volen conèixer les Terres de l’Ebre, coneguin les possibilitats que el territori ofereix. També serà molt útil a les persones de fora d’aquestes contrades que busquen la descoberta i el benestar d’uns dies d’oci.

Al llarg de les 100 pàgines de la guia Ebrexperience hi ha desgranades una gran quantitat d’informació útil i de propostes. Un calaix de sastre que presenta activitats a l’aire lliure amb recomanacions de cicloturisme, mar i nàutica, muntanyisme, birdwatching, hípica, vols i batejos aeris, caça i pesca, així com també festes i cultura popular, i gastronomia. La geografia i el paper de les principals poblacions ebrenques està present al llarg de tota la guia, per tal que serveixi de full de ruta per fer visites al patrimoni arquitectònic i històric, ben aprofitades.

A banda, també s’aporta informació sobre la Reserva de la Biosfera, el patrimoni referit al territori i al paisatge, així com la divulgació de diversos esdeveniments històrics, dels quals les Terres de l’Ebre són protagonistes, com la Batalla de l’Ebre, la darrera de la Guerra Civil Espanyola de l’any 1939.

Editada per Limicola Edicions i redactada per un equip multidisciplinar, la guia EbreXperience compta amb el suport de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, i de diverses institucions, entitats i empreses del territori.

Anterior
En marxa la campanya de navegabilitat del riu Ebre que preveu superar els 33.000 usuaris de l’any passat
Següent
El Salt de Sotorres, bellesa i activitats en un mateix regal natural