L’artista tortosina Pilar Lanau, autora del cartell de Festes de la Cinta 2023

L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, i la regidora de Festes, Dolors Bel, presenten el cartell i avancen que la festa major durarà un dia més

La creativa i gestora cultural tortosina Pilar Lanau és l’autora del cartell de les Festes de la Cinta 2023. Una imatge formada a partir del plànol de superfície de Tortosa, que incorpora tots els barris i els pobles i que a la vegada representa la cara d’una persona que va de festa i que convida a tots els veïns i veïnes, de totes les nacionalitats de la ciutat -prop d’un centenar- a participar de la festa major. L’alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Festes, Dolors Bel i l’autora del cartell, Pilar Lanau, l’han presentat avui.

“El missatge que volem transmetre al cartell i l’artista ha plasmat en l’obra és que tota Tortosa viu les festes, unes festes que són de totes les persones, que són inclusives i participatives”, ha manifestat Jordan, que també ha avançat una de les principals novetats d’enguany: “Tindrem més dies de festes, enguany començarem els actes el dimecres 30 d’agost.” Així, les festes, en honor a la Mare de Déu de la Cinta, duraran sis dies. Pel que fa al programa d’actes s’està acabant d’enllestir i pròximament es presentarà públicament.

Tant el batlle com la regidora de Festes han agraït a Pilar Lanau el disseny del cartell. “L’artista va acceptar de seguida l’encàrrec i el resultat és un cartell d’autor, una obra que a través del llenguatge artístic ens convida a la festa”, ha dit Bel.

Per la seua banda, Lanau, que és directora de l’Escola per l’Art i la Cultura de la Diputació ha detallat que va buscar un element a partir del qual construir la imatge de la festa, un element real i una forma universal que aglutinés la riquesa de tota la ciutat. I aquesta forma és el plànol de la superfície de Tortosa. “Arran de terra tot està anivellat, i aquesta forma es transforma en icona per explicar que tots anem de festa, totes les Cintes, la geganta, la pubilla, etc. i tothom amb la seua mirada es pot reconèixer i celebrar les Festes de la Cinta”, ha explicat Lanau.

Finalment, el pregó i la proclamació de la reina, Ainara Bel Aguayo (representant de l’associació Libèl·lules dels Estels); la reina infantil, Ona Curto Forcada (representant de l’associació de veïns Pintor Casanova de Remolins) i les pubilles i pubilletes tindrà lloc el dissabte de la setmana anterior, com és tradicional, el 26 d’agost.

Anterior
Ebre, Música & Patrimoni 2023: Acústica i noves tecnologies
Següent
Arrenquen els Punts Lila i LGTBI+ d’OKP per a esdeveniments i festes majors