Ja es pot visitar l’exposició «Una mirada en 3D a les Oliveres mil·lenàries»

El Casal Trinitari Bel d’Alcanar acull l’exposició ’Una mirada en 3D a les oliveres mil·lenàries del Territori Sénia’ del 4 al 18 de març.

Gràcies a l’inventari fet i actualitat per la Mancomunitat de la Taula del Sènia, actualment hi ha censades prop de 7.000 oliveres de més de 3.5 metres de perímetre de tronc a 1,30 metres del terra, repartides per municipis del Sud de Catalunya, nord de la Comunitat Valenciana i est d’Aragó, convertint el Territori Sènia en la zona amb la major concentració d’oliveres mil·lenàries del món. La seva presencia defineix el paisatge, un mosaic d’arbres i pedra seca, conegut com “el mar d’oliveres”.

La mostra forma part del projecte Valsipam (Valorització dels espais declarats Sistemes Importants de Patrimoni Agrícola Mundial per la FAO -Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) i es tracta d’una exposició que, tal com el nom indica, mostra fins a disset exemplars d’oliveres mil·lenàries seleccionades del Territori Sénia que han estat fotografiades estereoscòpicament.

Les imatges en 3D permeten contemplar la singularitat de cada exemplar i les curioses formes dels troncs com mai s’ha vist abans.

L’horari per poder visitar aquesta exposició és de dilluns a divendres de 9 a 13 i de 15 a 21h. Els dissabtes de 10h a 13.30h i de 16h a 21h.

Anterior
Delta Ebre Port vol captar creuers petits i companyies de lloguer d’embarcacions per posicionar el port de la Ràpita
Següent
Les Terres de l’Ebre reivindiquen el feminisme per avançar cap a la igualtat real i efectiva