Informe favorable per 10 anys més de Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó, ha presidit una nova Comissió executiva de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, en què s’ha valorat l’estat de les accions engegades.

En aquest sentit, el president del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), Xavier Faura, ha exlicat que “després de la revisió que elDr. Joan Rita, membre del Comitè científic del programa MaB, les darreres setmanes a diversos espais i empreses acreditades de la Reserva de la Biosfera per valorar les actuacions dutes a terme durant aquests primers deu anys ens ha notificat que l’informe és favorable i, per tant, ens dona certa seguretat que tindrem Reserva de la Biosfera durant 10 anys més”. Un cop ratificat aquest informe pel Comitè espanyol del programa ‘Men and Biosphere’ de la Unesco, s’elevarà a París per a què també el ratifiqui.

Al mateix temps, es treballa per demanar també l’ampliació de la Reserva de la Biosfera als 7 municipis de les Terres de l’Ebre que no hi estan inclosos, així “un cop tinguem ratificats els propers deu anys, demanarem l’ampliació de la Reserva de la Biosfera als termes municipals no inclosos, objectivitzant els espais que puguin entrar en els paràmetres de reserva, com podrien ser els espais de la Xarxa Natura 2000”, ha explicat Xavier Faura. D’altra banda, el delegat del Govern ha explicat que “el mes de setembre el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural obrirà la convocatòria de les subvencions per al finançament d’actuacions a les reserves de la biosfera de Catalunya, que són les Terres de l’Ebre a qui ens corresponen 1’1 milions i uns 700.000€ per a la del Montseny”. En concret, aquestes subvencions s’inclouen en el Pla de recuperació, transformació i resiliència dels fons Next Generation de la Unió Europea i van adreçades als òrgans de gestió de les reserves com el COPATE; els ajuntaments i d’altres entitats locals, com mancomunitats, consorcis, confraries de pescadors, etc.; també aquelles associacions, entitats de custòdia del territori i ONGs; agrupacions empresarials, autònoms i empreses amb activitats a la Reserva de la Biosfera i alhora universitats i entitats d’investigació.

Les subvencions van destinades a actuacions de: Conservació i gestió de la biodiversitat i dels recursos naturals.

Les actuacions s’hauran de realitzar dins els límits de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera i les entitats sol·licitants han d’haver operat un mínim d’un any des del dia de la presentació de la sol·licitud de subvenció. Han de ser actuacions directament vinculades a l’instrument de planificació i/o gestió.

Anterior
Pedalant damunt l’aigua
Següent
Càmping Ampolla Playa entre els cinquanta millors d’Espanya