Alliberats un miler de peixos a la llacuna de Riba-roja d’Ebre, que han sigut rescatats del riu Siurana

Aquests peixos, que són madrilles, bagres i barbs s’hi estaran un parell d’anys fins que puguin retornar al seu hàbitat d’origen.

Segons informa l’ACN, per iniciativa del Grup Nature Freixe, juntament amb Forestal Catalana i l’Ajuntament de Riba-roja d’Ebre, s’han alliberat més d’un miler de peixos rescatats del riu Siurana a la llacuna de Riba-roja d’Ebre. L’objectiu és salvar tants exemplars com sigui possible de madrilles, bagres i barbs dels tolls que s’han assecat per la falta de d’aigua, al final del curs del Siurana.

Les altes temperatures de l’estiu i el quasi nul cabal del riu Siurana en alguns trams fa que aquestes espècies en perill d’extinció a la zona, es vegin amenaçades.

El recompte que han fet els tècnics ha constatat que han rescatat 700 madrilles, un centenar de bagres i 50 barbs de la zona del Masroig (Priorat).

La llacuna en la qual s’han alliberat no està connectada amb el riu. De fet, el lloc ideal per alliberar els peixos era un indret en el qual no hi haguessin depredadors, especialment el silur.

Es tracta d’una iniciativa municipal que ha comptat amb el finançament de la Generalitat. Enguany s’ha excavat una segona llacuna a la zona, en la qual s’han abocat els peixos, en una operació que ha tingut un cost de 30.000 euros.

Tots aquests peixos podran viure al seu nou hàbitat durant un parell d’anys, fins que hagin crescut i estiguin prou madurs per reproduir.

Anterior
En marxa l’Estratègia Delta amb l’estudi de les sorres del fons marí del Delta
Següent
La cultura ibera serà la protagonista tot el cap de setmana a Alcanar