
Detalls de l'esdeveniment
Arriba la jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’, una experiència de turisme que permet descobrir de prop el
Detalls de l'esdeveniment
Arriba la jornada ‘Tasta la cultura de l’Ebre: Els sabors de l’oli, l’or líquid de la Plana’, una experiència de turisme que permet descobrir de prop el conreu de l’olivera, conèixer els seus orígens i seguir tot el procés d’elaboració de l’oli d’oliva a la Plana del Montsià, concretament a Santa Bàrbara. L’oli ha estat un element clau del municipi des del segle XVIII, marcant els canvis socials, culturals i comercials de la vila i de les poblacions veïnes del Montsià i del Baix Ebre.
Durant el recorregut es visitaran diferents espais, des de les tècniques agrícoles i els camps de conreu originats a l’època moderna fins a les instal·lacions on s’elabora i es distribueix aquest producte tan preuat, per acabar amb un tast de les diverses varietats d’oli que es produeixen a Santa Bàrbara. L’experiència es presenta com un menú: el primer plat és la visita al Centre d’Interpretació de la Vida a la Plana, el segon plat consisteix en una experiència rural entre oliveres, i el tercer plat és la visita a una cooperativa amb tast d’oli. La jornada tindrà lloc de 11 a 14 h, és gratuïta i està pensada per a públic familiar i grups, tot i que és imprescindible fer reserva prèvia. Les inscripcions es poden fer enviant un correu a museulaplana@gmail.com o trucant als telèfons 658 998 721 / 977 719 136. L’activitat és organitzada per l’Ajuntament de Santa Bàrbara i el Museu de les Terres de l’Ebre, amb la col·laboració de la Cooperativa Agrícola del Camp.Més
Dia i hora
Novembre 15 (Dissabte) 11:00 - Gener 17 (Dissabte) 14:00