Art al Ras incorpora una nova peça artística a La Fatarella

Art al Ras és una proposta cultural de la Terra Alta, en la qual diferents artistes plàstics, pintors, escultors, poetes i escriptors han unit esforços per realitzar una sèrie d’escultures i poemes visuals. Que, instal·lats als camins de la Terra Alta, intenten crear en l’espectador la idea de comunió entre art i natura.

Aquestes obres estan fetes amb tècniques diverses, tenint en compte els diferents materials que podem trobar pels indrets de la comarca. Així, fusta, pedra, argila, ferro, etc. Les obres estan distribuïdes pels camins i els 12 pobles de la Terra Alta queden enllaçats en un mateix recorregut.

La setmana passada s’ha afegit a Art al Ras de la Terra Alta una nova peça: “El rellotge de sol del drac de Sant Jordi”.

Un drac amb un gran significat

El drac de Sant Jordi de La Fatarella és una peça original i creada per a la mostra Art al Ras. Els seus autors són Eulogio Miró Llop i Urbano Lorenzo-Seva. Està forjat amb pedra i ferro i està ubicat a la Capella de la Mare de Déu de la Misericòrdia, al Carrer Mirador de la Terra Alta.

Es tracta d’una escultura feta en pedra i ferro. El conjunt consisteix en una pedra d’origen volcànic que, tot i la seva contundència, deixa passar els darrers raigs del sol de la tarda a través de les seves cavitats. Aquest petit monòlit és una escultura creada per la natura que, per sí sola, ja és digna de ser visitada.

La part en ferro de l’escultura reprodueix el drac de Sant Jordi. Té les ales esteses i contempla la Fatarella des d’un punt ben elevat de la població, amb l’extensió de la comarca de rerefons.

També en ferro, l’escultura s’acompanya d’un rellotge de sol. La llegenda del rellotge diu “Temps era temps, hi vivia un drac ferotge …”. El més important d’aquesta llegenda és, precisament el que no diu…  La gràcia del conjunt és que just al migdia del dia de Sant Jordi, per tant, el 23 d’abril de cada any, per commemorar la festivitat del Patró de Catalunya, el rellotge mostrarà l’ombra rodona del sol al seu dial.

Anterior
El Deltebre Dansa i l’Eufònic es fusionen amb l’actuació ‘Ressonàncies deltaiques’ sobre l’art visual i la improvisació
Següent
L’Ajuntament de Tivissa presenta la Festa Major de Sant Jaume