Recullen 313 kg de residus els alumnes d’un institut d’Amposta que participen en la jornada educativa Let’s Clean Up Europe.

Marc Vilahur, director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural: els joves són cada cop més conscients que aquesta situació no és sostenible a llarg termini i que cal revertir-la.

Aquest matí s’ha dut a terme a la platja de l’Aluet d’Amposta, al Parc Natural del Delta de l’Ebre, la jornada educativa Let’s Clean, Up Europe, organitzada per la Comissió de Desenvolupament Sostenible de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i l’Agència de Residus de Catalunya.

A la jornada hi han participat 60 alumnes de 4t d’ESO de l’institut de Tecnificació d’Amposta.
En paral·lel s’ha dut a terme la jornada en altres espais protegits d’altres indrets d’Europa, com la platja de Ses Salines d’Eivissa, i a un petit delta d’Occitània, amb alumnes també de secundària. 

A l’acte hi han assistit entre d’altres el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur,  el representant de l’Euroregió Joan Lloret.  Taha Zitan membre de l’assemblea euroregional dels joves. Alfred Vara de l’Agència de Residus de Catalunya, el director del Parc Natural del Delta de l’Ebre, Francesc Vidal.
Joan Lloret responsable de medi ambient de l’euroregió – L’objectiu d’aquestes accions és el de sensibilitzar de la quantitat de deixalles que hi ha al territori, així mateix amb el conjunt de dades globals que s’extreuen d’aquestes accions es treballa amb l’Agència de Residus de Catalunya per trobar solucions.

Conduïts per tècnics del parc natural i de l’Agència de Residus de Catalunya, a les 10:00 del matí s’han començat a recollir deixalles, dividint els alumnes en tres grups: recollida de burilles, recollida i recompte de brossa en un espai delimitat, per mostrejar tipus de deixalles trobades, i recollida lliure. Les pluges dels últims dies han fet que moltes deixalles petites acabessin arrossegades a la mar o mig soterrades. Els alumnes han treballat de valent i han recollit tota mena deixalles.

En acabar, s’ha procedit a la quantificació i classificació de la brossa. Al llarg del recompte s’ha dut a terme l’activitat pedagògica taller sobre l’impacte de les burilles sobre el medi ambient i la salut de les persones.
El resultat de residus recollits en una hora ha estat de 313 kg. 46 g de burilles, 8 kg de plàstics i la resta rebuig. Els estudiants han quedat parats de la quantitat i varietat de brossa que han arribat a trobar, com ara restes de roba, burilles, plàstics, i fins i tot peces d’automòbils.

Durant la jornada s’ha fet especial èmfasi en la importància de conscienciar la joventut perquè té la clau d’un canvi d’hàbits a llarg termini, així com de la delicada situació del Delta de l’Ebre, zona zero del canvi climàtic, i en el fet que ens hem d’involucrar totes i tots en la seva cura i protecció.
La jornada ha acabat amb un refrigeri per als alumnes, i una conversa distesa sobre les accions a dur a terme.

Anterior
Presentada la 8a edició de Benvinguts a Pagès La Festa
Següent
FestiCAM compleix 10 anys portant les arts en viu als carrers d’Amposta

Afegeix un comentari

El vostre correu electrònic està segur amb nosaltres.

+ 66 = 75