Preparados para la gala de entrega de los Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya

La gala de entrega de los Premios Mejores Aceites de Oliva Virgen Extra de Cataluña se celebra mañana en La Fatarella con 132 aceites participantes.

La primera edición de los Premios Mejores Aceites de Oliva Virgen Extra de Cataluña ya tiene ganadores, que se darán a conocer mañana, 13 de diciembre. Este anuncio se realizará durante la Nit de l’Oli Verge Extra, un acto solemne que se celebrará en La Fatarella, coincidiendo con la 25ª edición de la tradicional Festa de l’Oli del municipio.

Una noche de gala

La primera Nit de l’Oli Verge Extra estarà presidida pel conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Òscar Ordeig, i comptarà amb una àmplia representació del sector de l’oli a Catalunya, així com amb representants de les institucions comarcals i territorials d’arreu del país. La gala, que serà conduïda pels comunicadors Llucià Ferrer i Laura Fa, oferirà una proposta gastronòmica destacant l’oli d’oliva verge extra, elaborada pel xef Vicent Guimerà, qui té una Estrella Michelin pel seu restaurant Antic Molí, situat a Ulldecona.

132 OIis d’Oliva Verge Extra y 7 categorías

La primera edició dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya ha rebut un total de 132 mostres d’olis d’arreu del territori, la qual cosa confirma la qualitat i la gran diversitat d’olis que s’elaboren a Catalunya.

De estos 132 aceites, una buena parte saldrá mañana con un galardón de alguna de las 7 categorías que conforman los premios en conjunto: 

  • OOVE de Grans Productors, 
  • OOVE de Petits Productors, 
  • Olis de Producció Ecològica, 
  • Olis Monovarietals, 
  • Olis Elaborats en Projectes de Recuperació de Varietats Autòctones, 
  • Millor Maridatge,
  • Combinació Culinària i Versatilitat Gastronòmica,
  • Millor Embalatge.
  • Entre tots els guanyadors s’escolliran els deu millors OOVE de l’any.

Jurados y premios

El jurat dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya està format per un grup multidisciplinari de professionals que pertanyen al Panel de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya, així com a la direcció general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, el Barcelona Centre del Disseny, l’Associació Clúster del Packaging, la fundació Alícia i el sector de la restauració.

La primera edició dels Premis Millors Olis d’Oliva Verge Extra de Catalunya s’emmarca dins de la celebració del 2025 com a Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia. L’objectiu principal d’aquests premis és fomentar la promoció, la comercialització i el consum dels olis d’oliva verge extra de qualitat superior de Catalunya tant en el mercat alimentari com en el sector de la restauració.

Anterior
GastroCaça Roquetes recibe el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona
Siguiente
Òmnium Terres de l’Ebre entrega el 13è Premi Lo Grifonet 2024